Ο Γέροντας Εφραίμ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  • Dogma
εφραίμ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, αναφορικά με την υπόθεση Βατοπαίδι.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, το οποίο εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γέροντας Εφραίμ βρέθηκε στο Φανάρι, όπου και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το ανακοινωθέν του Οικ.Πατριαρχείου αναφέρει:

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εκκλησιάσθη από του Ι. Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά την Θείαν Λειτουργίαν της Κυριακής Δ´ των Νηστειών, 26ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, καθ᾿ ην τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Βησσαρίων, Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων.

Το απόγευμα της ιδίας, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εχοροστάτησεν εν τω Ι. Ναώ Αγίου Φωκά Μεσαχώρου, κατά τον Κατανυκτικόν Εσπερινόν, καθ᾿ ον τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Εφραίμ, Καθηγούμενον της εν Αγίω Όρει Ι. Μονής Βατοπαιδίου, μετά των εκ των μελών της Αδελφότητος αυτής Οσιωτ. Ιερομονάχου κ. Ευδοκίμου και Μοναχού κ. Αρσενίου.
– Τον Εντιμ. κ. Χρήστον Ανδρώνην και την Ευγεν. κ. Μαρίαν Γιαχνάκη, εξ Αθηνών.
– Τους Εξοχ. κ. Ανδρέαν Μιχαηλίδην, Βουλευτήν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χίου, Ιατρόν, Γεν. Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, και Εντιμ. κ. Κωνσταντίνον Μυγδάλην, Σύμβουλον αυτής.
– Τον Εντιμ. κ. Ηλίαν Καλτσίδην, Ιερορράπτην, μετά της συζύγου αυτού Ευγεν. κ. Μαρίας Ζιώγα, εκ Θεσσαλονίκης.

TOP NEWS