Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας με τους διοργανωτές της Έκθεσης στην Πολωνία «Δωδεκάμερα στην Κύπρο»

  • Dogma
Βαρσοβίας

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας δέχθηκε στην Έδρα του, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2017 το πρωί, τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Τον Επίσκοπο Μεσαορίας συνόδευαν στη συνάντηση ο κ. Dipak Kumar Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος HELP2LIVE, ο κ. Κωνσταντίνος Ζακχαίος, Διευθυντής του ιδίου Ιδρύματος, καθώς και ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου κ. Παύλος Χατζηπροδρόμου.
Ο Μακαριώτατος παρακολουθεί την όλη προετοιμασία της Έκθεσης στο Κρατικό Εθνογραφικό Μουσείο της Βαρσοβίας από τον περασμένο Απρίλιο. Τότε μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έδωσαν την ευλογία πραγματοποίησης της εν λόγω Εκθέσεως στην Πολωνία.
Κατά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος Βαρσοβίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις τελευταίες προετοιμασίες πριν τα εγκαίνια. Μάλιστα προσκάλεσε ο ίδιος Προσωπικά, επίσημα πρόσωπα της Πολωνίας να παραστούν στην επίσημη τελετή. Συνεχάρη όλους τους εμπνευστές, συνδιοργανωτές και την επιμελήτρια της Έκθεσης.
Ευχήθηκε καλές επιτυχίες στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία, η οποία δίνει την ευκαιρία στον Πολωνικό λαό να γνωρίσει την παράδοση, τον πολιτισμό και τα έθιμα των Κυπρίων, οι οποίοι τα διατηρούν με υπερηφάνεια, ανεξάρτητα αν διέρχονται εποχές δύσκολες με βάσανα και καημούς ή εποχές ήσυχες με ειρήνη και ευημερία.
Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, τη συνεργασία και τη συμπαράσταση στην ετοιμασία της Έκθεσης. Μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και όλης της Ιεραρχίας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου προς τον ίδιο, την Ιεραρχία και τον λαό του Θεού.
Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια της Έκθεσης.
Για όλους τους συνδιοργανωτές είναι το τιμώμενο πρόσωπο ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας.
Από το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

TOP NEWS