Ο Μπραζαβίλ Παντελεήμων στην φυλή των Πυγμαίων

  • Dogma
φυλή των πυγμαίων

Την φυλή των πυγμαίων στο Impfondo επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ, για να προσφέρει υλική, αλλά και πνευματική υποστήριξη και βοήθεια.

Το απόγευμα της Κυριακής, 7ης Φεβρουαρίου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον π. Σέργιο Μabelemo και τον Πρόεδρο της Ενοριακής Κοινότητος πόλεως Impfondo, μετέβη στο τροπικό δάσος όπου κατοικεί η φυλή των Πυγμαίων, η οποία έχει ασπασθεί την ορθόδοξη πίστη.

φυλή των πυγμαίων φυλή των πυγμαίων

Μετά από την ευγενική υποδοχή και προσφώνηση του υπεραιωνόβιου αρχηγού της φυλής, ο Επίσκοπος μίλησε απλά για την Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και την σπουδαιότητα της μετοχής σε αυτήν. Ακόμη, προσέφερε ικανή ποσότητα αλατιού (για την διατήρηση του κρέατος), σαπουνιού και σπίρτων, υλικών απαραίτητων για τον κυνηγετικό τρόπο ζωής των αυτοχθόνων στην φυλή των πυγμαίων.

φυλή των πυγμαίων φυλή των πυγμαίων φυλή των πυγμαίων

Επίσης, υπέβαλε στον σεβάσμιο αρχηγό το παρακλητικό αίτημα για την κατασκευή ενός ιδιαιτέρου χώρου εντός του καταυλισμού, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των καταλυμάτων της φυλής, ώστε ο νέος Εφημέριος του Impfondo να επισκέπτεται κάθε μήνα το τροπικό δάσος και να τελεί την Θεία Ευχαριστία εντός αυτού προς διευκόλυνση των γηραιοτέρων  στη φυλή των Πυγμαίων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Το αίτημα έγινε ενθουσιωδώς αποδεκτό από τον αρχηγό, ο οποίος θα μεριμνήσει προς τούτο.

φυλή των πυγμαίων φυλή των πυγμαίων φυλή των πυγμαίων

Της επισκέψεως στο τροπικό δάσος προηγήθηκε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και το κήρυγμα του θείου λόγου, το πρωί της Κυριακής, στην ενοικιαζόμενη οικία που προσωρινώς χρησιμοποιείται ως χώρος προσευχής έως της περατώσεως των εργασιών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου-Αγ.Νικολάου. Προς όλους ο Θεοφιλέστατος προσέφερε την έκδοση της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου στην γαλλική, η οποία συνοδεύεται από το Ημερολόγιο έτους 2016 της Ιεράς Επισκοπής.

φυλή των πυγμαίων

Τέλος, το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου ανεχώρησε αεροπορικώς προς Pointe Noire, διά της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ.

φυλή των πυγμαίων

TOP NEWS