Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ίμβρο

  • Dogma
ο οικουμενικός πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην Ίμβρο για τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Την πρωΐαν της  Παρασκευής, 8ης τ. μ. Απριλίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης ημών μεταβαίνει εις Ίμβρον, προκειμένου να τελέση τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου του γενεθλίου χωρίου Αυτού, ο οποίος είχεν υποστή ζημίας εκ των τελευταίων σεισμών και εν τω οποίω εγένοντο ριζικά ανακαινιστικά έργα, τη μερίμνη του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Επίσης δε και διά να ευχηθή τους συμπατριώτας Του διά τας επερχομένας εορτάς του Αγίου Πάσχα.

Τον Πατριάρχην συνοδεύουν εις την επίσκεψίν Του αυτήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, οι Πανοσιολ. Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου κ. Ιωακείμ και Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ρεγγίδης, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Μαγγίνας και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων.

Εις τα Θυρανοίξια θα παραστή και ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Ευάγγελος Σέκερης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, επισκεπτόμενος την Νήσον μετά των οικείων αυτού.

TOP NEWS