Ο Πάπας Φραγκίσκος για την επίσκεψή του στην Λέσβο

  • Dogma
Φραγκίσκος

Αναφορά στην επίσκεψή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη έκανε σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, το πρωί του Σαββάτου, 16 Απριλίου 2016. Θα τον υποδεχθούν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πάπα με τον Πρωθυπουργό, σε χώρο του αεροδρομίου.  Στη συνέχεια, οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ακολούθως, θα μεταβούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου θα συναντηθούν με τους πολίτες και θα αναπέμψουν δέηση για τους πρόσφυγες. Ύστερα από την ολοκλήρωση της τελετής, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο αεροδρόμιο, στο οποίο προβλέπεται η τελετή προπομπής του Ποντίφικα.

Ο πάπας μιλώντας σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Λέσβο λέγοντας πως θα πάει στη Λέσβο για να εκφράσει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στους κατοίκους του νησιού και σε όλον τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα ο Πάπας τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Μυτιλήνης, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων. Θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε. Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας».

TOP NEWS