Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επιθεώρησε το Ιερό Κουβούκλιο

  • Dogma
Κουβούκλιο

Την πρωίαν της Δευτέρας, 16ης / 29ης Αυγούστου 2016,  ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος στοΙερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου.

Συνοδευόμενος υπό του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Γέροντος Σκευοφύλακος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου, και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων, κατήλθε από του Πατριαρχείου διά των βαθμίδων του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και τη ξεναγήσει της καθηγητρίας κ. Μοροπούλου, του καθηγητού κ. Μουζάκη και του αρχιτέκτονος του Ναού της Αναστάσεως κ. Θεοδοσίου Μητροπούλου επεθεώρησε τας εν εξελίξει εργασίας αποκαταστάσεως του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου εις το εσωτερικόν του Αγίου Τάφου, γύρω από το Ιερό Κουβούκλιο και άνω εις την αποθήκην – γαλαρίαν των Φραγκισκανών βορειοδυτικώς της Ροτόντα, ένθα φυλάσσονται τα αποκεκολλημμένα τμήματα μαρμάρων και πετρών και συντηρούνται.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαράν Αυτού επί τη επιτυχεί συνεχίσει του πολυπλόκου και πολυπτύχου έργου τούτου της στηρίξεως του Ιερού Κουβουκλίου. Ακολούθως ο Μακαριώτατος εδέχθη εις το Πατριαρχείον τον Κουστωδόν της Αγίας Γης των Φραγκισκανών π. Φραγκίσκον, μετά των συνοδών αυτού π. Ντραγκομήρ και π. Σεργίου και του αρχιτέκτονος Ουσάμη και ενημέρωσεν αυτούς περί του έργου τούτου.

18(6) 16(6) 04(13) αρχείο λήψης

TOP NEWS