Ο Πατριάρχης Κύριλλος τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο της Κούβας

  • Dogma
κύριλλος

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κούβα, βραβεύτηκε από τον Ραούλ Κάστρο με το Κρατικό Βραβείο της Δημοκρατίας της Κούβας.

Ακολούθως, το βράδυ του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Κύριλλος επισκέφθηκε τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιδέλ Κάστρο  στην κατοικία του στην Αβάνα, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από μια δεκαετία για λόγους υγείας και φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 90 χρόνια του, δέχτηκε τον πατριάρχη στο σπίτι του και «αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας», ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, στις προηγούμενες επισκέψεις του Κύριλλου στην Αβάνα το 1995, το 2004 και το 2008.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους σοβιετικούς στρατιώτες και βρίσκεται στην Αβάνα. Το μνημείο αυτό δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Φιντέλ Κάστρο το 1978, κατά την 60η επέτειο των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Κύριλλος επισκέφθηκε το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών «Αλληλεγγύη με τον Παναμά» στα προάστια της Αβάνας.

Μετά τη λειτουργία σήμερα στον ορθόδοξο ρωσικό Καθεδρικό Ναό της Αβάνας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασσών των Ρωσσιών Κύριλλος, αναμένεται να αναχωρήσει από την Κούβα προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στη Βραζιλία και την Παραγουάη.

TOP NEWS