Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (βίντεο)

  • Dogma
ιεροσολύμων

Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρέθηκε ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ Ρίτσαρντ Γκιρ, όπου και έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ βρέθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την  Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2017, 10 Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση εκ της Αρχιγραμματείας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Το εσπέρας της Παρασκευής, 25ης Φεβρουαρίου/10ης Μαρτίου 2017, ο ηθοποιός κ. Richard Gere επεσκέφθη το Πατριαρχείον, συνοδευόμενος υπό δύο ιδίων γνωστών αυτού και του Πατριαρχείου, του κ. Τζαμάλ Νάσρη και του κ. Ζάχη Χούρη.

Τον κ. Richard Gere εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου Γέροντος Αρχιγραμματέως, του Τελετάρχου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης, ο Μακαριώτατος έκανε λόγον εις τον κ. Richard Gere διά τα στάδια της Ορθοδόξου ασκήσεως: μετανοίας, εξαγνισμού, φωτισμού και θεώσεως. Ο κ. Gere μετέφερεν εις τον Μακαριώτατον την εκτίμησιν και τον σεβασμόν του Δαλάι Λάμα, τον οποίον εις το παρελθόν είπεν ο Μακαριώτατος ότι είχε συναντήσει.

Ο Μακαριώτατος είπεν επί πλέον εις τον κ. Gere ότι διά την Ορθόδοξον Εκκλησίαν ο άνθρωπος είναι το «μέγα τραύμα», θεραπευόμενον υπ’ αυτής διά των μυστηρίων εδραζομένων επί του προσλαβόντος διά της ενανθρωπήσεως Αυτού όλην την ανθρωπίνην φύσιν, Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ο Μακαριώτατος επίσης ανέφερεν εις τον κ. Gere το βιβλίον του κ. Ιωάννου Τληλ ‘I am Jerusalem’, εις το οποίον ούτος αποδεικνύει ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι ο διάδοχος των Πατριαρχών της Παλαιάς Διαθήκης Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ κ.τ.λ. Επίσης ανέφερεν ο Μακαριώτατος ότι ο Ναός της Αναστάσεως είναι το αγιώτερον μνημείον της Χριστιανοσύνης, ένθα προσέρχονται αδιακρίτως και απεριορίστως οπαδοί όλων των θρησκειών.

Ως ενθύμιον της επισκέψεως ταύτης, ο Μακαριώτατος επέδωσε τω κ. Gere εικόνα της Θεοτόκου, εικόνα του Αγίου Κουβουκλίου και μετάλλιον των 2.000 ετών Χριστιανοσύνης και το έμβλημα «Φύλακες Τάφου» (Φ.Τ.) του Πατριαρχείου. Ο κ. Gere ηυχαρίστησε θερμώς επί τη επισκέψει και τοις δώροις ευλογίας του Μακαριωτάτου.

04 07 10 13 18 21 25

TOP NEWS