Ο Βεροίας Παντελεήμων στην Πολωνία

  • Dogma
βεροίας παντελεήμων

Στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Μπιαλιστόκ βρέθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας  Παντελεήμων με αφορμή την εορτή του αγίου παιδομάρτυρος Γαβριήλ. 

Κατά το τριήμερο 20-23 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Μπιαλιστόκ της Πολωνίας, προσκεκλημμένος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μπιαλιστόκ και Γκντάνσκ κ. Ιακώβου, προεκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις επι τη μνήμη του αγίου παιδομάρτυρος Γαβριήλ.

Κατά την πρώτη ημέρα της παραμονής του στην Πολωνία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, ενώ την επομένη ημέρα προεξήρχε σε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας επι τη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του αγίου Γαβριήλ και στη συνέχεια ο εσπερινός και ο όρθρος της εορτής.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ενώ έλαβαν μέρος οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Σουσπράζλ κ. Γρηγόριος και ο επιχώριος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλιστόκ κ. Ιάκωβος. Ακολούθησε ιερά λιτανεία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώθηκε συναυλία εκκλησιαστικών χορωδιών στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος.

Πριν την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σουσπράζλ, όπου τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Αρχιμ. κ. Ανδρέας.

 

TOP NEWS