Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γερμανίας στη Ρωσία

  • Dogma
Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Με τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Βαρόνο Ριούντιγκερ φον Φριτς-Ζεερχάουζεν είχε συνάντηση στις 15 Μαρτίου 2016 στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τον υψηλό προσκεκλημένο και κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής της Γερμανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα ενημέρωσε για τη συνάνηση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο καθώς και για το περιεχόμενο του Κοινού Ανακοινωθέντος.

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Ο Ιεράρχης επίσης πληροφόρησε τον Γερμανό διπλωμάτη για την πορεία προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, της συγκληθησομένης τον Ιούνιο ε.ε. στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για την περιεκτική συνομιλία και τη συνάντηση ἐν γένει.

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Μετά το πέρας της συναντήσεως ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ παρέδωσε στον προσκεκλημένο το πόνημά του «Πατριάρχης Κύριλλος. Ο βίος και η κοσμοθεωρία του».

TOP NEWS