Οι δώδεκα πρόσφυγες που πήρε στην Ιταλία ο Πάπας

  • Dogma
πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναχωρώντας το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016 από το νησί της Λέσβου, πήρε μαζί του τρεις οικογένειες Σύριων προσφύγων.

Τρεις οικογένειες Σύριων προσφύγων και τα έξι παιδιά τους, ανέβηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ιταλία μαζί με τον Πάπα, ύστερα από την ολιγόωρη επίσκεψή του στη Λέσβο για την ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος, ως μια ακόμα κίνηση αλληλεγγύης από πλευράς του ποντίφικα, αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι πρόσφυγες από τη Συρία επιλέχθηκαν ανάμεσα από εκείνους που ήταν ήδη παρόντες στον καταυλισμό προσφύγων στη Λέσβο, πριν από την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε πως ο Πάπας είχε θέλησε να κάνει μια χειρονομία καλωσορίσματος και αλληλεγγύης .

Όλα τα μέλη των τριών οικογενειών των Σύριων προσφύγων είναι μουσουλμάνοι. Δύο από τις οικογένειες έρχονται από τη Δαμασκό και η τρίτη προέρχεται από το Ντέιρ Azzor που βρίσκεται σε μια περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό κράτος.

Τα σπίτια των τριών οικογενειών είχαν καταστραφεί από βομβαρδισμούς. Το Βατικανό ανέλαβε το κόστος των δαπανών που συνδέονται με τη στέγαση και τη φροντίδα των προσφύγων.

TOP NEWS