Οι κρατικές υπηρεσίες στο πλευρό του Μπραζαβίλ

  • Dogma
μπραζαβίλ

Με τον Κυβερνήτη του Pointe-Noire κ.Alexandre Honoré M’Paka, συναντήθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων.

Κατά την προχθεσινή συνάντηση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ.Κυβερνήτη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την αγαστή συνεργασία με τον ίδιο και τις εν γένει κρατικές αρχές που αυτός εκπροσωπεί στην διοικητική περιφέρεια Kouilou (δηλαδή την διοικητική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας Pointe-Noire).

μπραζαβίλ

μπραζαβίλ

Ο Εξοχ. κ. M’Paka ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μπραζαβίλ για το επιτελούμενο κοινωνικό έργο και την ενεργή παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κονγκό, συμπληρώνοντας ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα υποστηρίζουν πάντοτε τις προσπάθειές Αυτής.

μπραζαβίλ

Ακόμη, ο Θεοφιλέστατος Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμων προσέφερε ιερό εικόνισμα της Θεοτόκου, το οποίο ο κ.Κυβερνήτης δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Κυβερνείου προς ευλογία του τόπου. Την συνάντηση κάλυψαν τηλεοπτικά συνεργεία.

μπραζαβίλ

Να θυμίσουμε πως και πριν λίγες ημέρες, την 3η Φεβρουαρίου 2016, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, ευρισκόμενος στην πρωτεύουσα Λιμπρεβίλ της Γκαμπόν στα πλαίσια ποιμαντικής επισκέψεως, συναντήθηκε με τον Εξοχ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκεντρώσεως και Ασφαλείας κ.Pacome Moubelet Boubeya, ο οποίος του παρέδωσε την επίσημη αναγνώριση της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας από την Δημοκρατία της Γκαμπόν, επισημαίνοντας ότι το κράτος προσβλέπει στην δημιουργική και γόνιμη παρουσία Αυτής.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό συμπληρώνει ήδη 30 χρόνια παρουσίας και δράσεως στην Δημοκρατία του Κονγκό. Σήμερα, η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναπτύσσει δυναμικά ένα σπουδαίο ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, συμπληρούμενο από έντονη δραστηριότητα στους τομείς της φιλανθρωπίας, της εκπαιδεύσεως, της περιθάλψεως και της υγείας, ιδιατέρως υπέρ των εμπεριστάτων και ασθενεστέρων οικονομικά γηγενών, χωρίς καμμία θρησκευτική ή άλλη διάκριση.

TOP NEWS