Οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μετεώρων στο Πατριαρχείο

  • Dogma
Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Σκοπός της επισκέψεως των δύο Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Πατριαρχείο, οι οποίοι συνοδευόντουσαν από τους Πρωτοσυγκέλλους τους, Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, Ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, ήταν όπως ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων υποβάλει τα σεβάσματά του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και λάβει την ευχή του ενόψει τις επικείμενης ενθρονίσεώς του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στην Καλαμπάκα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε πατρικώς το νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, ο οποίος μέχρι και την εκλογή του διακόνησε ως Πρωτοσύγκελλος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, και του ευχήθηκε μακρά, γόνιμη  και καλλίκαρπη Ποιμαντορία προς δόξαν Θεού και προς όφελος του πιστού λαού της Επαρχίας του η οποία κοσμείται από την υπερχιλιόχρονη  “ουράνια” Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων.

DSC_3752 DSC_3787 αντίγραφοDSC_3782
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας πως ενθυμείται με συγκίνηση και δεν λησμονεί την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και τις θερμές εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης του πιστού λαού της προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ζήτησε δε από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο να μεταφέρει τις ευλογίες και τα ειλικρινή του αισθήματα πατρικής αγάπης προς τους πιστούς της Επαρχίας του, ευχόμενος όπως η Παναγία η Υπαπαντή προστατεύει και ενδυναμώνει άπαντες. Αύριο, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, οι δύο Μητροπολίτες θα συμμετάσχουν στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στο Πέραν.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS