Οι τζιχαντιστές πίσω από την επίθεση στην Αγία Αικατερίνη του Σινά

  • Dogma
σινά

Ένας νεκρός και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης σε φυλάκιο κοντά στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Η νέα επίθεση, λίγες μέρες μετά το μακελειό της Κυριακής των Βαΐων σε δυο εκκλησίες Χριστιανών Κοπτών, έγινε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, αργά το βράδυ της Τρίτης (18.04.2017) την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά. Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιό σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.

Το νέο χτύπημα των τζιχαντιστών έρχεται μόλις 10 μέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, και μια εβδομάδα περίπου μετά τις δύο φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες, που βύθισαν το κράτος σε πένθος και αποτέλεσαν μια από τις πιο αιματηρές ημέρες για τη χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου εδώ και δεκαετίες.

agiaaikaterini

Η Αγία Αικατερίνη του Σινά, που ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα στους πρόποδες του Όρους Σινά, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια στον κόσμο και εντάσσεται στον κατάλογο χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου, η οποία αποτελεί περίπου 10% ενός συνολικού πληθυσμού 92 εκατομμυρίων, έχει αποτελέσει στόχο των ισλαμιστών μαχητών με αυξανόμενη συχνότητα, με τρεις φονικές επιθέσεις σε εκκλησίες σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

TOP NEWS