Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου – Σήμερα η παράδοση

  • Dogma
Πανάγιου Τάφου

Υψηλοί προσκεκλημένοι, διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και προσκυνητές έχουν φτάσει από εχθές στα Ιεροσόλυμα για την εκδήλωση παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός, στις 9.15 το πρωί θα φτάσει στην είσοδο της Παλαιάς Πόλης, όπου θα τον υποδεχθούν ο Πατριαρχικός επίτροπος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Χρήστος Σοφιανόπουλος. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα περπατήσει μέχρι το Πατριαρχείο, όπου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. Κατόπιν, οι δύο Πατριάρχες με τον πρωθυπουργό, με πομπή, θα μεταβούν στον Πανάγιο Τάφο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου.

Μετά τις 11, ο πρωθυπουργός μαζί με τους δύο Πατριάρχες και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στο Πατριαρχείο, όπου θα γίνει η παρουσίαση του έργου από την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ήδη από νωρίς εχθές το απόγευμα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία περιέγραψε τη συγκίνησή της κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο.

Οι εργασίες της διεπιστημονικής ομάδας για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανάγιο Τάφο ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016 μετά από πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αφού συμφώνησαν οι άλλες δύο θρησκευτικές ενότητες που διαχειρίζονται τον Πανάγιο Τάφο, το Τάγμα των Φραγκισκανών και του Πατριαρχείου των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS