Ομογενείς από τις ΗΠΑ στην Αρχιεπισκοπή

  • Dogma
Ομογενείς

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, το απόγευμα, στο γραφείο του, ομάδα ομογενών εκπαιδευτικών από την Αμερική.

Οι ομογενείς βρίσκονται στην Κύπρο στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμορφώσεως Ομογενών Εκπαιδευτικών των Ελληνικών Κοινοτικών Σχολείων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού καλωσόρισε τους ομογενείς εκπαιδευτικούς στη νήσο μας τους ευχήθηκε καλή παραμονή και κάθε επιτυχία στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Με έμφαση χαρακτήρισε τα μέλη της ομάδας ως «Πρεσβευτές της Κύπρου στην Αμερική».

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε σύντομη αναδρομή στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου και στις αδελφικές της σχέσεις με όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Κατόπιν, αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός λαός, ένεκα της οικονομικής κρίσης και εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Εκκλησίας προς τον Ελληνικό λαό.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στα θέματα της Παιδείας και στις ευαισθησίες που διατηρεί μακροχρόνια η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Κύπρου. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, στη Θεολογική Σχολή, η οποία ιδρύθηκε και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της στο επικείμενο ακαδημαϊκό έτος, πλησίον του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου στη Λευκωσία.

Όλοι οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα, που εθίγησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Αυτό έγινε φανερό και μέσα από τις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που υπέβαλαν στον Μακαριώτατο και η ικανοποίησή τους παρέμεινε ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους από τις σαφείς απαντήσεις που έλαβαν.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, οι ομογενείς θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ιερούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους της νήσου μας.

TOP NEWS