Οργή του ΥΠΕΞ για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Dogma
σήμερα

Μια οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία, την περίοδο του ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι  ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».


Η Αγία Σοφία λοιπόν μετατρέπεται και επίσημα σε τζαμί έως τις 7 Ιουλίου και στην εκπομπή «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας» θα μπορούν οι Τούρκοι πιστοί να παρακολουθούν προσευχές και αναγνώσεις από το Κοράνι. Η εκπομπή θα προβάλλεται από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων.

πηγή: newsit.gr

TOP NEWS