Παιχνίδια σε παιδιά από τον Επίσκοπο Μπραζαβίλ

  • Dogma
μπραζαβίλ

Παιχνίδια στα μικρά παιδιά της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire, εξ αφορμής του νέου έτους, προσέφερε ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ.

Την Κυριακή, 10η Ιανουαρίου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο λόγο εντός του αναγειρομένου Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire.

μπραζαβίλ

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως επήνεσε την Εκκλησιαστική Επιτροπή και ιδιαιτέρως τον δραστήριο και ευσεβή Πρόεδρο αυτής κ.Armand-Michel Massa για την έναρξη τοποθετήσεως των παραθύρων στον περικαλλή Ναό.

μπραζαβίλ

Ακολούθως, ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ προσέφερε παιχνίδια στα μικρά παιδιά της Ενορίας εξ αφορμής του νέου έτους, τα οποία κατέκλυσαν τον Ναό παρά την έντονη βροχόπτωση.

μπραζαβίλ

Σημειώνεται ότι κατ’αυτήν την περίοδο προχωρούν ταυτοχρόνως οι εργασίες ανεγέρσεως τριών Ενοριακών Ναών της Ιεράς Επισκοπής, του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και Τιμίου Προδρόμου-Αγίου Νικολάου πόλεως Impfondo (βόρειο Κονγκό).

μπραζαβίλ

Η ελπίδα της τοπικής Εκκλησίας αποτίθεται στον Αρχιποίμενα Χριστό προς φωτισμό των αγαθών εκείνων ψυχών που θα συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού στην αποπεράτωση των Ναών για τον ευαγγελισμό των γηγενών ορθοδόξων αδελφών.

Η Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναπτύσσει δυναμικά ένα σπουδαίο ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, συμπληρούμενο από έντονη δραστηριότητα στους τομείς της φιλανθρωπίας, της εκπαιδεύσεως, της περιθάλψεως και της υγείας, ιδιατέρως υπέρ των εμπεριστάτων και ασθενεστέρων οικονομικά γηγενών, χωρίς καμμία θρησκευτική ή άλλη διάκριση.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων (Αράθυμος) εξελέγη παμφηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου πρώτος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, χειροτονηθείς εις Αρχιερέα την 2α Δεκεμβρίου 2012 υπό του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

TOP NEWS