Πανάγιος Τάφος – Α. Τσίπρας: Συγκλονιστική πρόκληση, συμπαράταξη πίστης και επιστήμης

  • Dogma
τάφος

Το όραμα και η βούληση μαζί με την πίστη και την επιστήμη όταν συμπαρατάσσονται δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως είδε το έργο ως μια συγκλονιστική πρόκληση και υπογράμμισε πως με τη συμπαράταξη πίστης και επιστήμης αντιμετωπίστηκε η φθορά του χρόνου και το μνημείο μένει αλώβητο στην αιωνιότητα ως ένα μνημίο παγκόσμιας κληρονομιάς και ένα σύμβολο της πίστης.

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την υποστήριξη της κυβέρνησης” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αναφερόμενος το μήνυμα του Παναγίου Τάφου υπογράμμισε πως “είναι αυτό της συνύπαρξης και της συνεννόησης της αγάπης και της αλληλεγγύης”. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία του ελληνισμού στην πολύπαθη περιοχή ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του ΕΜΠ μιλώνταςγια παγκόσμια προβολή τόσο των ελληνικών ιδρυμάτων όσο και της Παιδείας.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη της συντήρησης ολόκληρου του Ναού της Αναστάσεως στην οποία θα συμβάλει η Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

 

TOP NEWS