Πάπας: «Παράδειγμα και μίμηση η Αλβανία στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών»

  • Dogma

«Παράδειγμα και μίμηση η Αλβανία στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών». Αυτό επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

Λότσιος Ιωάννης

«Παράδειγμα και μίμηση η Αλβανία στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών». Αυτό επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δέυτερη επίσκεψη Ποντίφικα στην Αλβανία. Η προηγουμένη επίσκεψη Πάπα ήταν του Ιωάννη Παύλου του Β ́ το 1993, δυο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αγίας Έδρας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός από τον Αποστολικό Νούντσιο της Αλβανίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της χώρας με την παρουσία των αρχηγών των Εκκλησιών, και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας, σε αυτόν τον ευγενή γη της Αλβανίας, μια γη των ηρώων που θυσίασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία του έθνους, και μια γη των μαρτύρων, η οποία είδε την πίστη την σε δύσκολες στιγμές της δίωξης. Είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση να επισκεφθώ τη χώρα σας, που ονομάζεται «Γη των Αετών», και για τη θερμή υποδοχή σας» τόνισε ο Ποντίφικας.

«Το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Καθολικών, Ορθοδόξων και Μουσουλμάνων είναι ένα πολύτιμο δώρο για την χώρα. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αυτούς τους καιρούς όπου ένα αυθεντικό θρησκευτικό πνεύμα είναι διεστραμμένο και όπου οι θρησκευτικές διαφορές παραμορφώνονται και δεν αξιοποιούνται. Αυτό δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες που οδηγούν σε συγκρούσεις και τη βία, αντί να είναι μια ευκαιρία για ανοικτό διάλογο και σεβασμό, και για ένα συλλογικό προβληματισμό για το τι σημαίνει να πιστεύουν στο Θεό και να ακολουθήσει τους νόμους του’’

TOP NEWS