Πατριάρχης Μόσχας: εισήγηση για την Πανορθόδοξη (βίντεο)

  • Dogma
πατριάρχης μόσχας

Μπορεί το Πατριαρχείο Μόσχας να μην έχει ανακοινώσει ακόμα το αν θα δώσει το παρών στην Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης, ωστόσο η εισήγηση που έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της ρωσικής Εκκλησία, που είδε το φως της δημοσιότητας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, αναφέρει στους Ιεράρχες: «Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και μετά τις εξελίξεις αυτές σας κάλεσα σήμερα εδώ ώστε να λάβουμε την τελική απόφαση για τη συμμετοχή μας στη Πανορθόδοξη Σύνοδο».

«Σας ευχαριστώ που για άλλα μια φορά βρίσκεστε εδώ για να συζητήσουμε για το ζήτημα της Πανορθόδοξης Συνόδου και των δύσκολων θεμάτων που προέκυψαν.

Ενας αριθμός Εκκλησιών αρνήθηκαν να δώσουν το παρών, ασκώντας κριτική για τα κείμενα τη Συνόδου. Είχαμε ήδη την ευκαιρία να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τα κείμενα αυτά. Είχαμε προτείνει το μηχανισμό για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και θα βοηθούσε να λυθούν προβλήματα όπως και αυτά που υπάρχουν σήμερα και που τελικά ανάγκασαν αυτές τις Εκκλησίες να μη δώσουν το παρών στη Σύνοδο.

Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και μετά τις εξελίξεις αυτές σας κάλεσα σήμερα εδώ ώστε να λάβουμε την τελική απόφαση για τη συμμετοχή μας στη Πανορθόδοξη Σύνοδο»

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

TOP NEWS