Ποιμαντική επίσκεψη Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυ

  • Dogma
κένυα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9ης Μαΐου αφίχθη στην Κένυα η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο ταξίδι του στην Κένυα συνοδευόταν από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Αθηνοδώρου Παπαευριπιάδη, Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Κύπρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει Ποιμαντική Επίσκεψη στη χώρα αυτή και να τελέσει τις ενθρονίσεις των δύο νέων Επισκόπων Νιέρι & Όρους Κένυας κ.Νεοφύτου και Κισούμου & Δυτικής Κένυας κ.Αθανασίου τις επόμενες ημέρες.

κένυα

Τον Μακαριώτατον υποδέχθηκαν στον διεθνές Αερολιμένα της χώρας‚ ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ.Μακάριος, οι Θεοφ.‚ Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μοάτσος, ο Εξοχ. Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Κένυα κ.Kadri Abdel-Motelib, και πλήθος κληρικών.

κένυα κένυα

Την ίδια ημέρα‚ μετά από ολιγόωρη ανάπαυση‚ ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος‚ με την παρουσία των ανωτέρω Αρχιερέων‚ είχε συνάντηση συνεργασίας με τους επικεφαλής των ιεραποστολικών κλιμακίων και ενοριών των Ορθοδόξων περιφερειών της Κένυας, προκειμένου να υπάρξη αποτελεσματικότερος και συστηματικότερος προγραμματισμός στην Ιεραποστολή. Ο Μακαριώτατος έδωσε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές ώστε όλοι συντονισμένοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο τομέα αυτό, δεδομένου και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Επίσης τόνισε ότι οι δύο νέες Επισκοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κένυας ανήκουν στο σύνολο της Ορθοδόξου‚ Αποστολικής και Καθολική Εκκλησίας, ενώ ανανέωσε τους πνευματικούς δεσμούς με το σεπτό Κέντρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

κένυα

TOP NEWS