Ποιμαντική επίσκεψη του Γαλλίας Εμμανουήλ στη Μασσαλία

  • Dogma
γαλλίας

Ποιμαντική επίσκεψη στη Μασσαλία και την πόλη του Αιξ (Aix-en-Provance) πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, επ’ ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασσαλίας, όπου και ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Σεβαστιανού Γκαρνιέρ και την εις Οικονόμον χειροθεσία του π. Κυρίλλου Κωστάνζα.

Τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης κ. Δημήτριος Πλουμής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Michel Καλπαξίδης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την γειτονική πόλη του Αιξ όπου εγκαινίασε το βαπτιστήριο του ανακαινισθέντος παλαιού Ιερού Ναού των Αρχαγγέλων στο κέντρο της πόλης. Ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός, μετά των λοιπών βοηθητικών χώρων και του πρεσβυτερίου, αγοράσθηκαν και ανακαινίσθηκαν κατόπιν δωρεάς ευλαβούς οικογενείας και μερίμνης του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-15-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-16-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-17-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-35-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-34-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-22-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-19-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-4-orthodox-768x576 mitropolitis_emmanuil_adamakis_xirotonia_garnier_sevastianos_massalia-2-orthodox

Ο π. Σεβαστιανός Garnier γεννήθηκε στη Μασσαλία από ορθόδοξους γονείς του Beyrouth. Είναι καθηγητής της κλασσικής λογοτεχνίας και διδάσκει στη Μασσαλία στη μέση εκπαίδευση, ενώ έζησε για αρκετά χρόνια και δίδαξε σε σχολεία του Παρισιού. Είναι μέλος του EPHE( École Pratique des Hautes Études- Sciences Religieuses) στο Παρίσι, όπου τακτικά δίνει διαλέξεις. Έχει ειδικευτεί στον Άγιο Συμεών Θεσσαλονίκης, το συγγραφικό έργο του οποίου αποτέλεσε το θέμα της διδακτορικής του διατριβής που υποστήριξε το 2011.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής του έρευνας παρέμεινε στην Ι. Π. Μ. Βλατάδων Θεσσαλονίκης κατα την περίοδο 2005-2006, με την ευλογία, την προτροπή και την υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Εκεί είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον αείμνηστο καθηγητή της Λειτουργικής Ιωάννη Φουντούλη, ο οποίος και του πρότεινε ως θέμα της διατριβής του μια κριτική έκδοση των χειρογράφων του Αγίου Συμεών, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, καθώς και τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Σκαλτσή, του οποίου η βοήθεια ήταν σημαντική.

Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα λειτουργικά-ευχαριστιακά του 17ου αιώνα, θέματα για τα οποία έχει συγγράψει και δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και μελέτες. Είναι ενεργό μέλος της ορθόδοξης εκκλησίας και της ελληνικής κοινότητος της Μασσαλίας και επί σειρά ετών συνεργάτης τηςΙεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

TOP NEWS