Πολύνεκρη επίθεση στο Βόρειο Σινά – Τους ανατίναξαν και γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει

  • Dogma
σινά

 Γάζωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους σε τέμενος στο Βόρειο Σινά – 200 νεκροί και δεκάδες τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός – Η επίθεση έγινε κατά την διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής – Τριήμερο εθνικό πένθος από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από επίθεση που έγινε στο Βόρειο Σινά στην Αίγυπτο σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν τουλάχιστον 200 νεκροί και 125 τραυματίες. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Πως έγινε το μακελειό στο τζαμί
Τα νεα στοιχεία μέσα από μαρτυρίες για την επίθεση είναι σοκαριστικά. Μασκοφόροι περικύκλωσαν το τζαμί και άρχισαν να πυροβολούν. Στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά μπήκαν μέσα και ανατινάχτηκαν!

Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει και όσοι από τους δράστες είχαν μείνει έξω γάζωναν όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει! Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δράστες πυροβολούσαν ακόμα και τα ασθενοφόρα!

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για το τέμενος Αλ Ραουντά στο κέντρο της πόλης Μπιρ Αλ Αμπντ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

TOP NEWS