Προκαθήμενος Αρμενικής Απ.Εκκλησίας:«Οι Χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μ.Α, ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις»

  • Dogma

Σε συνάντηση του Προκαθημένου της Αρμένικης Αποστολικής Εκκλησίας κ. Aram, με αντιπροσώπους των Εκκλησιών της Σουηδίας, ο πρώτος δήλωσε πως «ό,τι και να γίνει, οι Χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μέση Ανατολή», ενώ παράλληλα  τους ενημέρωσε  για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, τη Σύρια και το Ιράκ.

Λότσιος Ιωάννης

Σε συνάντηση του Προκαθημένου της Αρμένικης Αποστολικής Εκκλησίας κ. Aram, με αντιπροσώπους των Εκκλησιών της Σουηδίας, ο πρώτος δήλωσε πως «ό,τι και να γίνει, οι Χριστιανοί θα παραμείνουν στην Μέση Ανατολή», ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Λίβανο, τη Σύρια και το Ιράκ.

Η τοποθέτηση τουκ. Aram, εστιάζεται στις τελευταίες κινήσεις του φονταμενταλιστικού Ισλάμ, τόσο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες απειλούν ακόμα και τις χώρες της Δύσης.

Επιπλέον τόνισε ότι είναι αντίθετος σε κάποια βραχυπρόθεσμη στρατιωτική παρέμβαση, καθώς δεν αποτελεί και μια ιδανική λύση. Κατά την άποψη του πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο διπλωματικό με ένα στρατηγικό σχεδιασμό, με τη συνεργασία όλων των μουσουλμανικών χωρών.

«Περισσότερο πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων».

‘’Η παρουσία των Χριστιανών στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας της Μέσης Ανατολής και Χριστιανών-Μουσουλμάνων είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο’’, πρόσθεσε.

TOP NEWS