Προσφυγικό και τρομοκρατία στο μήνυμα του Πάπα για το Πάσχα

  • Dogma
σαν σήμερα

Οι Καθολικοί στις περισσότερες χώρες του κόσμου εορτάζουν σήμερα το Πάσχα. Ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για την μεγάλη αυτή εορτή αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και στην τρομοκρατία.

Απευθυνόμενος σε χιλιάδες πιστούς στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, αλλά και την τρομοκρατία την οποία χαρακτήρισε τυφλή και άγρια βία.

«Το Πάσχα είναι το σύμβολο της εξόδου, στην οποία ο άνθρωπος χρειάστηκε να ξεπεράσει την σκλαβιά και την αμαρτία, για να βρει μετά στον Ιησού την αγάπη και το αιώνιο καλό. Και στο δικό Του όνομα ζητάμε την ειρήνη για όλο τον κόσμο» τόνισε επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του ο Πάπας επεσήμανε πως «η Ανάσταση του Ιησού είναι το σύμβολο της πίστης και της ελπίδας μας και είναι αυτή που ωθεί τις αξίες ολόκληρης της θρησκείας. Χωρίς αυτήν δε θα υπήρχε ο χριστιανισμός και το καθήκον που έχει ανατεθεί στην Εκκλησία δε θα είχε την ίδια αξία». Υπογράμμισε, εξάλλου, πως «στην ιερότητα του Πάσχα προσευχόμαστε για όλους τους λαούς του κόσμου. Ο Θεός μας χάρισε την ζωή του υιού Του. Την θυσίασε με τον θάνατο για την απέραντη αγάπη».

Θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας ο Πάπας Φραγκίσκος συμπλήρωσε πως «ο Ιησούς αναστήθηκε χαρίζοντάς μας την ελπίδα» και κάλεσε τους πιστούς να ενστερνιστούν τον αναστημένο Ιησού με τις ζωές τους. «Αγκαλιάστε τον Ιησού με την ίδια εμπιστοσύνη που αγκαλιάζετε έναν αγαπημένο φίλο, διότι Αυτός είναι η ουσία της ίδιας της ζωής» υπογράμμισε ο Πάπας και προσέθεσε πως «αν μέχρι σήμερα ήσουν σε απόσταση από Αυτόν άσε τον Χριστό να σε πάρει στα χέρια του».

Κάλεσε, επίσης, το ποίμνιό του να φωνάξει αυτήν την Άγια Ημέρα, την χαρμόσυνη είδηση ότι ο Χριστός αναστήθηκε, αλλά να μην μείνει στα λόγια. «Σε κάθε στιγμή της ζωής μας πρέπει να εκδηλώνουμε και να διαδίδουμε αυτήν την είδηση μέσα από την συμπεριφορά μας» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

Το Πάσχα των καθολικών είναι ένα καθιερωμένο τετραήμερο για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ και τα σχολεία κλείνουν για 2 εβδομάδες. Κάπως έτσι, το καθολικό Πάσχα αποτελεί την ανεπίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας.

Διαβάστε εδώ γιατί η ημερομηνία αυτής της γιορτής είναι κινητή και πώς καθορίζεται από τις δύο Εκκλησίες.

 

TOP NEWS