Η Ρωσική εκκλησιαστική μουσική…κατέκτησε το Παρίσι

  • Dogma
παρίσι

Δύο συναυλίες με θέμα «Η Ρωσική εκκλησιαστική μουσική διαμέσου των αιώνων. Η αναδρομή στις Ρωσικές εκκλησιαστικές ψαλμωδίες ΙΕ’ – ΚΑ’ αιώνων» πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο των Ημερών του Ρωσικού Πνευματικού Πολιτισμού στο Παρίσι.

Η Συνοδική χορωδία Μόσχας, υπό διεύθυνση του Διακεκριμένου Καλλιτέχνη της Ρωσίας κ. Αλεξίου Πουζακόφ, έδωσε δύο συναυλίες με γεμάτες κάθε φορά αίθουσες στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο την προκυμαία Μπρανλί στο Παρίσι.

Οργανωτές της μεγάλη αυτής μουσικής εκδηλώσεως στάθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Πρεσβεία της Ρωσίας στη Γαλλία με οργανωτική και επικοινωνιακή υποστήριξη της επαρχίας Χερσώνος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου TASS, οι συναυλίες στο Παρίσι αποτελούν μέρους της μεγάλης Ευρωπαϊκής περιοδείας της Συνοδικής χορωδίας, η οποία επαναφέρει τις παραδόσεις των περιοδειών στο εξωτερικό 100 χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1918.

Η χορωδία απέδωσε κομμάτια των Sviridov, Degtiariov, Lvov, Stepanov, Chesnokov, Raxmaninov, Kastalsky, Kosolopov και του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα. Η δεύτερη συναυλία περιελάμβανε κατ’εξοχήν τα μελοποιημένα από τον P. Tchaikovsky κομμάτια της Θείας Λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επαρχίας Χερσώνος, τις συναυλίες της Συνοδικής χορωδίες παρακολούθησαν περίπου 500 Παριζιάνοι και επισκέπτες της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Σημειωτέον ότι οι Ημέρες του Ρωσικού Πνευματικού Πολιτισμού στο Παρίσι είναι ένα μεγάλης κλίμακος έργο με πολιτιστικό και διαφωτιστικό περιεχόμενο, το οποίο οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

IMG_9235 IMG_9242 IMG_9232 IMG_9253

TOP NEWS