Στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

  • Dogma
Βολοκολάμσκ

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ είχε συνάντηση στις 27 Μαρτίου 2017 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου εγκάρδιο χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου. Επίσης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για την ποιμαντική φροντίδα για τους κατοικούντας στην Κύπρο πολυαρίθμους Ρωσόφωνους πιστούς, απόδειξη της οποίας ήταν τα θυρανοίξια του νεόδμητου ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των ἐν τῇ Ρωσικῇ γῇ διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπείο.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την ικανοποίηση για την κατάσταση σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου και τόνισε ότι οι σχέσεις αυτές είναι δυνατόν να γίνουν ακόμη στενότερες. Ειδικότερα δε επέδειξε το ενδιαφέρον του για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Εκκλησιών στον τομέα παιδείας, τις τακτικότερες ανταλλαγές φοιτητών, την ευρύτερη χρήση από τους Κυπρίους θεολόγους των συγχρόνων πορισμάτων της μελέτης των επικαίρων ζητημάτων της σημερινής εποχής από τους θεολόγους  της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Στο τέλος υπήρξε ανταλλαγή ενθυμίων.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων και ο Ιερέας Ανατόλιος Τσουριακόφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ.

TOP NEWS