Στην Κύπρο θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

  • Dogma
αλεξανδρείας

Με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στη Λευκωσία θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρος.

Θα συλλειτουρήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας,  θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού, στην Αίθουσα του ναού.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και της συνοδείας του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα έχει συνάντηση με  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Από την Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

Ο κ.Θεόδωρος βρίσκεται από τη Δευτέρα στο όμορφο νησί της Κύπρου συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γουϊνέας κ. Γεώργιο, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ και Μέμφιδος κ. Νικόδημο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής.
Το Κυπριακό, η τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στη Λευκωσία, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου, με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι, κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, “μετέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπτέλ Φατάχ Ελ Σίσι, επισημαίνοντας την τεράστια σημασία που αποδίδει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος στη συνέχιση και ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, συνεργασία εξίσου σημαντική και για το Πατριαρχείο”.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη της Αιγύπτου, τώρα που επήλθε η πολιτική σταθερότητα.

Ο Πατριάρχης “εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Κύπρο, τονίζοντας τους δυνατούς δεσμούς του Πατριαρχείου με την Κύπρο και τους Κυπρίους, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των Χριστιανών στην επικράτεια του Πατριαρχείου”.

Ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Ομήρου “για τις προσπάθειες ανακούφισης των δυσπραγούντων πληθυσμών της περιοχής μέσα από το έργο κοινωνικής προσφοράς του Πατριαρχείου, που φροντίζει για την κάλυψη βασικών τους αναγκών, καθώς και την παροχή παιδείας με την λειτουργία μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον Πατριάρχη για το πολύτιμο έργο του ως εκπροσώπου των Ορθοδόξων Χριστιανών στην περιοχή, ενώ εξήρε τη σημαντική προσφορά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στον ανά τον κόσμο ελληνισμό.

Σημείωσε ότι η Κύπρος “καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, το οποίο αποτελεί το μείζον εθνικό θέμα, αλλά παράλληλα αγωνίζεται να εξέλθει δυνατή της οικονομικής κρίσης” ενώ εξέφρασε “τις ευχαριστίες της Βουλής για τη συμπαράσταση που επιδεικνύει παραδοσιακά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας”.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις αυξανόμενες εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα με την κλιμάκωση της επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Συρίας και απευχήθηκε διεύρυνση των αναφλέξεων, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.

TOP NEWS