Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ΥΦ.ΥΠΕΞ και Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού

  • Dogma

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπουργών και ερευνήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Ομογένεια θα μπορούσαν να συνδράμουν τη χώρα μας.

Την επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα και της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, δέχθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπουργών και ερευνήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Ομογένεια θα μπορούσαν να συνδράμουν τη χώρα μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε την Αρχιεπισκοπή, μεταφέραμε τις ευχές της Κυβέρνησης και συζητήσαμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και βέβαια το οποιοδήποτε επόμενο ραντεβού είναι πάντοτε ανοιχτό τόσο στην Αθήνα όσο και εδώ την επόμενη φορά που θα έρθουμε, πάλι θα περάσουμε να δούμε τι ακριβώς γίνεται και ποιά είναι τα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά σημείωσε: «Είναι πολύ συγκινητική η στιγμή που βρισκόμαστε εδώ. Η αγάπη είναι δεδομένη, η βοήθεια δεδομένη, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και τον ελληνικό τουρισμό και ξέρετε πολύ καλά ότι βρεθήκαμε εδώ για να υποστηρίξουμε και την Ομογένεια. Ο Σεβασμιώτατος μας δίνει την ευλογία του, την αγάπη του και είμαι βέβαιη ότι θα μας δώσει και τις συμβουλές του αλλά και τη στήριξή του για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υπογράμμισε: «Ήταν μια πάρα πολύ ωραία, συγκινητική και, για να χρησιμοποιήσω και γλώσσα εκκλησιαστική, ιερή ευκαιρία, γιατί όταν ασχολούμαστε με την Ελλάδα και την Ορθοδοξία είμαστε σε ένα ιερό πεδίο», αναφερόμενος δε στο έργο του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «είναι κλειδιά για την Ελλάδα σήμερα, λόγω και των δυσκολιών στις οποίες βρίσκεται και λόγω της δεδομένης διαθέσεως και δυνατότητος, όχι απλώς να βγούμε από τις δυσκολίες αλλά να είμεθα πάλι, όπως έχουμε υπάρξει επί χιλιάδες χρόνια, στην πρωτοπορία του πολιτισμού και της προσφοράς ποιότητος ζωής για όλον τον κόσμο». Καταλήγοντας ευχήθηκε «Κάθε καλό για τους Υπουργούς μας και για την προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα».

Τα δύο μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Πρέσβης κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο διπλωματικός σύμβουλος του κ. Μάρδα Ιωάννης Σταματέκος, η διευθύντρια του γραφείου της κυρίας Κουντουρά, κα Αγγελική Χονδροματίδου και ο διπλωματικός σύμβουλος της υπουργού κ. Μιχαήλ Αγγελόπουλος, ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης και η διευθύντρια του Ε.Ο.Τ στην Αμερική και Καναδά κα. Γρηγορία Καματερού.

TOP NEWS