Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πάνος Καμμένος και Γιάννης Αμανατίδης

  • Από Dogma
καμμένος

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αίγυπτο. 

Την 22α Σεπτεμβρίου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εδέχθη στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου και του Εξοχωτάτου Υφυπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ιωάννου Αμανατίδη μετά πολυμελούς κλιμακίου εκ των δύο Υπουργείων, στα πλαίσια της επισκέψεώς των στην Αίγυπτο.

καμμένος καμμένος καμμένος

Ο Μακαριώτατος, υπεδέχθη θερμώς τα δύο κυβερνητικά στελέχη στην Αίθουσα του Θρόνου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου και των Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής.

Κατά την προσλαλιά Του, ευχαρίστησε αφ΄ενός τον Υπουργό κ. Καμμένο για ό,τι ο Ελληνικός Στρατός προσφέρει στα πέρατα της Αφρικής υπέρ της Ιεραποστολής, όπως για παράδειγμα οι καμπάνες που είναι φτιαγμένες στα χυτήρια των ναυπηγείων του ελληνικού Στόλου και ευχήθηκε υπέρ του φιλοχρίστου Στρατού της Ελλάδος.

καμμένος καμμένος καμμένος

Εν συνεχεία, με φιλόφρονους λόγους καλοσώρισε τον Υφυπουργό κ. Αμανατίδη, ευχαριστώντας τον για την συνδρομή και πρόνοια της Μητέρας Πατρίδος υπέρ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, ενώ ζήτησε και από τους δύο Υπουργούς ποτέ να μην ξεχνούν τον αιγυπτιώτη Ελληνισμό που ακόμα κρατά τις θερμοπύλες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην ένδοξη Νειλοχώρα.

Επ ευκαρία της επισκέψεως αυτής και της έκδηλης ευγνομωσύνης προς τους δύο Υπουργούς, ο Μακ. Πατριάρχης τους περιεκόσμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα.

Τέλος, οι υψηλοί επισκέπτες μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχαν με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργών και του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου, ξεναγήθηκαν στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

καμμένος καμμμένος

Τα δύο μέλη της Ελληνικής Κυβερνήσεως συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Χρήστος Μιχαήλ Διάμεσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμ. Κακαβελάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, λοιπά υψηλόβαθμα στελέχη των δύο Υπουργείων και εκπρόσωποι της Ελληνικής Παροικίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
close button

Κάντε Like: Dogma.gr στο Facebook