Συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη για το έργο της Αποστολής

  • Dogma

Με τη φράση «το έργο σας στην «Αποστολή» είναι ουσιαστικό, Χριστιανικό, φιλανθρωπικό και τυγχάνει γενικής αναγνώρισης» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισήμανε το ρόλο της Εκκλησίας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε o Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη.  

Μ.Κ.Ο. Αποστολή

Με τη φράση «το έργο σας στην «Αποστολή» είναι ουσιαστικό, Χριστιανικό, φιλανθρωπικό και τυγχάνει γενικής αναγνώρισης» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισήμανε το ρόλο της Εκκλησίας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στη διάρκεια συνάντησης που είχε o Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Κωνσταντινούπολη.

Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, Συνοδικοί Ιεράρχες, ο πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη κ. Αθανάσιος Αστρακάς και ο Γενικός Διευθυντής της διεθνούς Οργάνωσης IOCC κ. Ντιν Τριανταφύλλου κ.α.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, χαρακτήρισε κρίσιμη την περίοδο που διέρχεται η Ελλάδα και ζήτησε από τον κ. Δήμτσα να μεταφέρει στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο την αγάπη, την εκτίμηση, την αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και η ιδιαίτερα η «Αποστολή». «Διαβεβαιώστε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, είπε χαρακτηριστικά, ότι το έργο του τυγχάνει γενικής αναγνωρίσεως και οτι εμείς, όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίζουμε τις προσπάθειες σας».

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στις Ιερές Μητροπόλεις του Θρόνου που βοήθησαν και βοηθούν το Φιλανθρωπικό Έργο, όπως είπε, » της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και ιδιαιτέρως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών». Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε χριστιανικό χρέος «να βαστάζονται τα βάρη αλλήλων» και απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον οποίο χαρακτήρισε «την ψυχή του κοινωφελούς έργου καθώς συντονίζει το έργο και επιστρατεύει και τις άλλες Μητροπόλεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής» του υπενθύμισε τη φράση του Ευαγγελίου που αναφέρει οτι «σε εκείνους που εδόθη πολύ, πολύ ζητηθησεται» προτρέποντας τον να συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της «Αποστολής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βαρθολομαίος στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται η «Αποστολή» λέγοντας ότι δουλεύει με συστολή , διάκριση και σεμνότητα και απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα ευχήθηκε «ο Θεός εν τω μέσω ημών».

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας μετέφερε το σεβασμό και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ευχαρίστησε για την στήριξη που προσέφερε ο ίδιος προσωπικά αλλά και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων του Θρόνου, και ιδιαίτερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις Μητροπόλεις της, στις προσπάθειες του Οργανισμού να σταθεί δίπλα σε όσους υποφέρουν στην Ελλάδα.

«Χωρίς την στήριξη όλων σας, δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μηνιαία στήριξη σε 56.000 συνανθρώπους μας και να δημιουργούμε δομές καθημερινής 24ωρης βοήθειας», είπε ο κ. Δήμτσας και πρόσθεσε » Είμαστε ευγνώμονες σε σας προσωπικά Παναγιώτατε, στη Μητέρα Εκκλησία και στους έλληνες ομογενείς. Οι Έλληνες, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις συνεχίζουν να περνάνε δύσκολα και αυξάνονται οι οικογένειες με μηδενικό εισόδημα».

Ο κ. Δήμτσας είπε ότι με απόφαση του κ. Ιερωνύμου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού θα φέρει το όνομα του ενώ παρέδωσε δύο βιβλία, στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον κ. Δημήτριο, με ζωγραφιές και τις σκέψεις των παιδιών από τη ζωή τους στο Κέντρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχαρίστησε για την απόφαση τους να φέρει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού το όνομα του και δήλωσε συγκινημένος από τα γράμματα που του απέστειλαν τα παιδιά για να του εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Ο κ. Δημήτριος απευθύνθηκε στους έλληνες της Αμερικής διαβεβαιώνοντας τους ότι οι προσφορές τους πιάνουν τόπο, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο της «Αποστολής», κάλεσε όσους Αρχιερείς του Θρόνου επισκέπτονται την Αθήνα να περνούν από τον Μοσχάτο και να το στηρίζουν και εξέφρασε την πρόθεση του συνεχιστεί η βοήθεια στους Έλληνες που υποφέρουν, μέσω της «Αποστολής».

TOP NEWS