Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ με Πρόεδρο της Κεντρικής Πνευματικής Διοικήσεως των μουσουλμάνων της Ρωσίας

  • Dogma
μητροπολίτης βολοκολάμσκ

Με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Πνευματικής Διοικήσεως των μουσουλμάνων της Ρωσίας, συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, την ανάγκης παροχής στους νέους μίας ποιοτικής παιδείας μέσα στα εγχώρια εκπαιδευτικά θεολογικά ιδρύματα, ως ένα σπουδαίο μέσο για την αντιμετώπιση του ψευδοθρησκευτικού εξτρεμισμού.

Συνάντηση με τον Σεϊχη ουλ Ισλάμ Ταλγκάτ Τατζουντίν, Πρόεδρο της Κεντρικής Πνευματικής Διοικήσεως των μουσουλμάνων (ΚΠΔΜ) της Ρωσίας είχε στις 10 Μαρτίους 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, είναι Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στο Θεολογικό Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος.

μητροπολίτη βολοκολάμσκ

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Ιερέας Δημήτριος Σαφόνωφ, Προϊστάμενος του Τομέα Διαρθησκειακών Επαφών του ΤΕΕΣ, ο εκπρόσωπος της ΚΠΔΜ στη Μόσχα κ. Σ. Καντυργκούλωφ και ο κ. Σ. Μέλνικ, υπάλληλος της Γραμματείας του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επικείμενη επίσκεψη του Αγιωτάτου Πατριάρχου Κυρίλλου στη Δημοκρατία της Μπασκιρίας καθώς και ζητήματα θρησκευτικής παιδείας στη Ρωσία.

μητροπολίτη βολοκολάμσκ

Οι δύο άνδρες τόνισαν την ανάγκη παροχής στους νέους μίας ποιοτικής παιδείας εντός της χώρας μέσα στα εγχώρια εκπαιδευτικά θεολογικά ιδρύματα, τα οποία κρατάνε πλούσιες παραδόσεις αιώνων, κάτι το οποίο είναι ένα σπουδαίο μέσο για την αντιμετώπιση του ψευδοθρησκευτικού εξτρεμισμού.

Ο Σεϊχης ουλ Ισλάμ Ταλγκάτ Τατζουντίν  ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για τα σχέδια σχετικά με την ανάπτυξη της Ακαδημίας Ισλαμικών Σπουδών στην πόλη Μπουλγκάρ του Ταταρστάν.

Οι συνομιλητές εξέφρασαν την ελπίδα για την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των παραδοσιακών θρησκειών μέσα στο πνεύμα καλής γειτονιάς και αμοιβαίας κατανοήσεως προς εμπέδωση της πολιτικής αρμονίας και κοινωνικής ευημερίας.

TOP NEWS