Συνάντηση Πάπα-Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου στο Βατικανό

  • Dogma

Συνάντηση με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του Καρντέμπουρη Justin Welbly πραγματοποίησε σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Λότσιος Ιωάννης

Συνάντηση με τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του Καρντέμπουρη Justin Welbly πραγματοποίησε σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Η δεύτερη αυτή συνάντηση, είχε στόχο την ενίσχυση των περαιτέρω δεσμών φιλίας και την δέσμευση για την συμφιλίωση και της κοινωνίας μεταξύ των πιστών.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, τον Άγιο Γεώργιο στο Caelian Hill, το Κέντρο Προσφύγων της Ρώμης ενώ βρέθηκς και στον Διεθνή Οργανισμό Global Network για την εξάλειψη της εμπορίας των ανθρώπων.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Ποντίφικας επισήμανε ότι «ο στόχος της ενότητας μπορεί να φαίνεται μακρινός, παραμένει όμως ως στόχος που πρέπει να κατευθύνει κάθε τρόπο».

Στην επίσημη Αγγλικανικό-Ρωμαιοκαθολική Διεθνή Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου και της νεότερης Επιτροπής της γνωστής Αγγλικανικό-Ρωμαιοκαθολικής Επιτροπής για την Ενότητα και την Ιεραποστολή, ο Πάπας Φραγκσίσκος μίλησε για την σημαντικότητα της υπάρξης του φόρουμ αυτού στο οποίο όπως είπε εξετάζονται «με εποικοδομητικό πνεύμα οι προκλήσεις για την οικουμενική δέσμευση μας..».

Στη συνέχεια ο Ποντίφικας ευχαρίστησε τον Αγγλικανικό Αρχιεπίσκοπο για την προσπάθειες του για την καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων και της δουλείας, τις οποίες χαρακτήρισε «εγκλήματα κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Τέλος συμφωνήθηκε για την από κοινού συνεργασία αντιμετώπισης των θεμάτων εμπορίας και δουλείας σε διεθνές επίπεδο.

TOP NEWS