Συνέλευση κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων στο Ντιτρόιτ

  • Dogma
ντιτρόιτ

Στην Ζ’ Συνέλευση από 4 έως 5 Οκτωβρίου 2016 συνήλθαν στην πόλη Ντιτρόιτ οι κανονικοί Ορθόδοξοι Επίσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Στις εργασίες της Συνελεύσεως στο Ντιτρόιτ, έλαβαν μέρος 41 Ιεράρχες, οι οποίοι υπηρετούν στην εν λόγω περιοχη και εκπροσωπούν τα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αντιοχείας, Μόσχας, Γεωργίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας καθώς και την ἐν Αμερικῃ Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεως παρουσιάσθησαν εισηγήσεις εκπροσώπων των συνδεδεμένων με τη Συνέλευση οργανισμών και Προέδρων των μονίμων Επιτροπών αυτής. Επίσης μίλησαν και προσκεκλημένοι ειδικοί, οι οποίοι παρουσίασαν σειρά ομιλιών επί θρησκευτικής ελευθερίας στις ΗΠΑ, της θρησκείας στο ΜΜΕ και των προοπτικών της ελευθερίας του θρησκεύειν εν γένει.

Στα πλαίσια της Συνελεύσεως εξελέγησαν ο Γραμματέας και ο Ταμίας, των οποίων η θητεία έληξε φέτος. Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στη Συνέλευση εκπροσωπούσε ο Επίσκοπος Ναρο-Φομίνσκ Ιωάννς, Υπεύθυνος των παροικιών του Πατριαρχείου Μόσχας στις ΗΠΑ, ο οποίος στην πορεία των συζητήσεων παρουσίασε τη θέση του Πατριαρχείου Μόσχας σχετικά με την προσφάτως γενομένη στη Κρήτη τον Ιούνιο 2016 Σύνοδο, την οποία τη θέση υιοθέτησε η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στη συνεδρία της στις 15 Ιουλίου ε.ε.

Στις εργασίες της Συνελεύσεως συμμετείχαν Ιεράρχες της Υπερορίου Ρωσικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πρωθιεράρχη τους Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης Ιλαρίωνα.

TOP NEWS