Συνήλθε στις Βρυξέλλες η Ορθόδοξη συνέλευση της Μπενελούξ

  • Dogma

Συνήλθε χθες στην έδρα της Μητρόπολης Βελγίου η Ορθόδοξη συνέλευση της Μπενελούξ υπο την προεδρία του μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

Θεοδώρα Αβαγιανού

Συνήλθε χθες στην έδρα της Μητρόπολης Βελγίου η Ορθόδοξη συνέλευση της Μπενελούξ υπο την προεδρία του μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα.

Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σίμων, αντιπρόεδρος (Πατριαρχείο Μόσχας), ο μητροπολίτης κ. Ιωσήφ, ταμίας (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Aρχιεπίσκοπος κ. Μιχαήλ (Υπερόριος Ρωσσική Εκκλησία-Πατριαρχείο Μόσχας), ο επίσκοπος Ευμενείας κ. Μάξιμος (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Κατα τη συνάντηση αυτή, οι επίσκοποι ασχολήθηκαν με θέματα καλύτερου συντονισμού και μαρτυρίας της Ορθόδοξης Εκκλήσίας στις τρεις χώρες της Μπενελούξ.

Τα μέλη της συνέλευσης αναφέρθηκαν στη δυνατότητα να εκφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις επι των ζητημάτων που θα συζητηθούν στη Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2016.

Επιπλέον ενημερώθηκαν για σημαντικά γεγονότα της ζωής της Ορθοδοξίας στις τρεις χώρες, για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ολλανδία τον περασμένο Απρίλιο, ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν οι επιτροπές που λειτουργούν υπο την αιγίδα της Επισκοπικής Συνελέυσεως.

Τα μέλη της Συνέλευσης επανέλαβαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν την καλή συνεργασία για το καλό και τη σωτηρία όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών που ζουν σε αυτές τις χώρες.

TOP NEWS