Θα δεχτεί το χρυσό δώρο ο Πατριάρχης;

  • Dogma
Πατριάρχης

Ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ελβετία και ειδικεύεται στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων πολυτελείας, σχεδιάζει να δωρίσει στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της στο Ria Novosti, το πρώτο τηλέφωνο από την ειδική συλλογή που ετοιμάζει και είναι αφιερωμένη στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η συσκευή του τηλεφώνου, θα είναι καλυμμένη με φύλλο χρυσού, το οποίο «απλώνεται» πάνω στο σώμα της συσκευής με βάση τις τεχνικές επιχρύσωσης που χρησιμοποιούνται για την επιχρύσωση των τρούλων στους ναούς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο πίσω μέρος του τηλεφώνου και συγκεκριμένα πάνω στο καπάκι του θα είναι χαραγμένος ένας σταυρός και τα γράμματα “Σώσον και φύλαξον ημάς». Τα κουμπιά του πολυτελούς αυτού κινητού, θα είναι διακοσμημένα με διαμάντια και η τιμή του φυσικά θα είναι ανάλογη, όπως αρμόζει σ ένα κινητό πολυτελείας. Συγκεκριμένα θα αρχίζει από τις 380 χιλιάδες ρούβλια και θα φθάνει τις 500 χιλιάδες, δηλαδή θα στοιχίζει 6000-8000 ευρώ. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ria Novosti, δεν κρύβει τα συναισθήματα του για τη νέα αυτή συλλογή, αλλά και για την πρόθεση της εταιρείας να δωρίσει ένα τέτοιο κινητό στον ρώσο Πατριάρχη .“Θέλουμε πρώτοι να κάνουμε δώρο στον Πατριάρχη” δηλώνει χαρακτηριστικά και διευκρινίζει ότι “αυτή την στιγμή έχουμε ζητήσει μέσω της επίσημης οδού, να μας πουν πως πως θα ενεργήσουμε” και ότι “την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζουμε να γίνει ο αγιασμός των πρώτων αυτών τηλεφώνων στην Μόσχα.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν είναι γνωστό πώς θα δεχθεί το Πατριαρχείο της Μόσχας και ο ίδιος ο Πατριάρχης ένα τέτοιο δώρο. Το Ria Novosti πάντως επισημαίνει στο τηλεγράφημα του, ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά την έναρξη της Συνόδου των ηγουμένων και ηγουμενισών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο, είχε επιστήσει την προσοχή σε όλους τους παρευρισκομένους ότι είναι ανάγκη να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την πνευματική ζωή, ζητώντας τους μάλιστα να “μη θέλγονται” από αλλότρια σύμβολα και ξένα προς την εκκλησία γνωρίσματα.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

TOP NEWS