Θεία Λειτουργία από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας στη Δαμασκό

  • Dogma
θεία λειτουργία

Θεία Λειτουργία στις 10 Απριλίου 2016 μετά από μια μακρά διακοπή τέλεσε στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Στη Θεία Λειτουργία στη Δαμασκό μαζί με τον Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολώφ, συλλειτούργησε ο Ιερομόνοαχος Στέφανος Ηγκούμνωφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διαχριστιανικών υποθέσεων.

Στη Θεία Σύναξη μετείχαν μέλη Διομαδικής ομάδας βουλευτών του Ρωσικού Κοινοβουλίου για την προάσπιση των χριστιανικών αξιών. Στο ιερό επίσης βοηθούσαν ο συντονιστής της ως άνω ομάδας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας κ. Σεργεΐ Γαβρίλωφ και το μέλος της Άνω Βουλής κ. Δημήτριος Σάμπλιν.

Οι ως άνω άνδρες και ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Γιουσένκο επισκέφθηκαν την απελευθερωθείσα περίφημη Ιερά Μονή Αγίας Ισαποστόλου Θέκλας Μααλούλης.

«Ευρισκόμενοι σήμερα στο Ναό μετείχαμε με τους Σύρους στρατιώτες στη Θεία Λειτουργίας και αισθανθήκαμε τις επιπτώσεις της βαρβαρότητας και θηριωδιών διαπραχθέντων κατά την κατάληψη της Μααλήλης με βασικό πληθυσμό τους Ορθοδόξους χριστιανούς και τους Ελληνόρυθμους Καθολικούς. Αγνοούνται ιερά λείψανα και εικόνες, η φωτιά κατέστρεψε πολλά από όσα προυπήρχαν εδώ. Χριστιανικά ιερά κειμήλια του Ναού εκλάπησαν και πολλά χάθηκαν, ανέφερε ο κ. Σεργεΐ Γκαβρίλωφ».

Επίσης ο βουλευτής τόνισε ότι ο κεντρικός σκοπός σήμερα είναι να τερματισθεούν οι καταλήψεις και η αιματοχυσία στη χώρα. Όταν επιτευχθεί αυτό οι Ρώσοι προσκυνητές θα έρχονται στη Συρία. «Η Ρωσία θα στηρίξει κατά δύναμιν το λαό της Συρίας στην συντήρηση εικόνων, ψηφιδωτών και των εσωτερικών διακόσμων των Ιερών Μονών», είπε εν κατακλείδι ο Ρώσος βουλευτής.

TOP NEWS