Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να επιστρέψουν οι ημέρες που υπήρχαν προτού εμφανιστούν οι φανατικοί μουσουλμάνοι

  • Dogma
Κύπρου

Να επιστρέψουν οι καλές ημέρες που υπήρχαν προτού εμφανιστούν το ISIS, οι εξτρεμιστές και οι φανατικοί μουσουλμάνοι ευχήθηκε μέσω του 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου μιλώντας αποκλειστικά στον 89,5 και στον Μάκη Αδαμόπουλο τόνισε πως «στην Μέση Ανατολή όντως ο ένας σέβονταν τον άλλο. Υπήρχε μια κουλτούρα πλουραλιστική. Το ίδιο και στην Κύπρο. Δεν είχαμε ποτέ θρησκευτικό θέμα. Πηγαίναμε σε θρησκευτικές γιορτές των Τουρκοκυπρίων και έρχονταν και εκείνοι στις δικές μας».

Προσέθεσε, επίσης, ότι «η αρρωστημένη φιλοσοφία του Ντενκτάς που ήθελε να κάνει Τουρκικό κράτος στην Κύπρο αδίκησε και τους συμπατριώτες του, αφού οι μισοί Τουρκοκύπριοι έφυγαν από την Κύπρο, αλλά και εμάς. Σήμερα υπάρχει διάσπαση» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ναούς που έχουν προβλήματα και δεν τους αφήνουν να τους συντηρήσουν και να τους επισκευάσουν. «Δε μας επιτρέπουν να φτιάξουμε τους ναούς μας. Μερικοί έπεσαν και κάποιοι είναι ημιερειπωμένοι και έτοιμοι να πέσουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και συμπλήρωσε ότι «είχαμε αρχίσει έναν διάλογο με τον Μουφτή και υπήρχε καλή θέληση, αλλά η Άγκυρα δεν τον άφησε. Οι συνομιλίες έπεσαν στο κενό».

Επιπροσθέτως, πιστεύει ότι «η Διάσκεψη θα βοηθήσει να δουλέψουμε όλοι πρακτικά ούτως ώστε εκείνες οι καλές ημέρες που υπήρχαν προτού εμφανιστούν το ISIS, οι εξτρεμιστές και οι φανατικοί μουσουλμάνοι, να επιστρέψουν».

TOP NEWS