Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Μόνο η αγάπη θα βοηθήσει τους ανθρώπους

  • Dogma
Αλεξανδρείας

«Μόνο η αγάπη θα βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν τα δύσκολα προβλήματα» τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος μιλώντας αποκλειστικά στον 89,5 και στον Μάκη Αδαμόπουλο με αφορμή την δεύτερη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή που πραγματοποιήθηκε εχθές και σήμερα στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δήλωσε ευτυχής που βρέθηκε στην Ελλάδα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που στηρίζουν τον αγώνα του Πατριαρχείου στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

Σχετικά με την Διεθνή Διάσκεψη στην Αθήνα ο Πατριάρχης υπογράμμισε πως «μόνο η αγάπη θα βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν τα δύσκολα προβλήματα. Χρέος μας είναι να εργαστούμε για την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα. Η οδός της αγάπης είναι η οδός της ορθής θρησκευτικότητας. Η εμπειρία της αγάπης είναι η βίωση της αγιότητας. Όλα τα άλλα είναι παρεπόμενα. Εκτός της αγάπης δεν υπάρχει ζωή».

Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του για την πρόσφατη ολοκληρωτική καταστροφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Βεγγάζη της Λιβύης, που βομβαρδίστηκε από εξτρεμιστές και σημείωσε πως «αυτό το γεγονός με θλίβει. Οι εξτρεμιστές δε μένουν στα λόγια. Κάνουν πράξη τις απειλές τους».

TOP NEWS