Αγιορείτικη ταχινόσουπα με μανιτάρια απο τον μοναχό Νικήτα

  • Dogma
ταχινόσουπα

Ανακαλύψτε τα μυστικά της αγιορείτικης μαγειρικής, μέσα από τη φανταστική ταχινόσουπα του αγιορείτη μοναχού Νικήτα. Σε ηλικία 20 ετών συνάντησε τον γέροντα, άγιο πλέον, Παΐσιο. Η επαφή τους στάθηκε καταλυτική για την πορεία του, καθώς ο γέροντας, χωρίς να τον γνωρίζει, τον αποκάλεσε με το όνομά του. Μετά τη συνάντησή τους, ο Νικήτας στράφηκε στον Θεό και αποφάσισε να γίνει μοναχός, χωρίς να, ωστόσο να εγκαταλείψει την άλλη του μεγάλη αγάπη: τη μαγειρική!

Η ταχινόσουπα του αγιορείτη μοναχού Νικήτα δεν είναι μόνο εύκολη, οικονομική και γρήγορη, αλλά είναι και πλούσια σε πρωτεΐνη χάρις στα μανιτάρια που θα δώσουν και έξτρα πόντους γεύσης!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την ταχινόσουπα με μανιτάρια είναι:
1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κριθαράκι

1/2 νεροπότηρο λεμόνι

1 κρασοπότηρο ταχίνι

αλάτι και πιπέρι.

Επί το έργον:

Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν  βράσουν καλά ρίχνουμε και το κριθαράκι και το αφήνουμε να μαλακώσει. Κόβουμε το ταχίνι με το λεμόνι, ρίχνοντας λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Αυτό το χυλό τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε το πιπέρι.

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστό αγιορείτικο παστίτσιο

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS