Λαχταριστό trifle με κρέμα βανίλια και κουραμπιέδες

  • Dogma

Όταν η εορταστική περίοδος οδεύει αισίως προς το τέλος της και κάθε σπίτι έχει γεμίσει με πλήθος χριστουγεννιάτικων γλυκών που έχουν περισσέψει από τα καλέσματα και τα τραπέζια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών. Ανάμεσά τους σίγουρα και οι λευκοί πρωταγωνιστές των ημερών: κουραμπιέδες!

Με αυτή τη συνταγή για trifle με κρέμα βανίλια και κουραμπιέδες, σίγουρα θα επαναχρησιμοποιήσετε το λευκό χριστουγεννιάτικο έδεσμα, εκπλήσσοντας μικρούς και μεγάλους ευχάριστα!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μετατρέψετε τους κουραμπιέδες σε λαχταριστό Trifle με κρέμα βανίλια είναι:

200 γρ.κουραμπιέδες
-200 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1 κλωναράκι βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ροδόνερο

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών λίγο από το ζεστό γάλα και αναμειγνύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας. Πριν αρχίσει να βράζει η κρέμα, δηλ. στους 84-85 βαθμούς , κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει πάνω σε παγάκια, ανακατεύοντας συνεχώς. Χτυπάμε τα 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Όταν η κρεμ ανγλέζ κρυώσει, την χτυπάμε για λίγο με το μπλέντερ χειρός για να αποκτήσει λεία υφή και προσθέτουμε το ροδόνερο. Ενώνουμε και ανακατεύουμε με το σύρμα τις δύο κρέμες και αφήνουμε το μείγμα κρυώσει και να πήξει ελαφρά. Σε ένα διάφανο μπολ τοποθετούμε τους κουραμπιέδες όρθιους καλύπτοντας και τον πυθμένα. Απλώνουμε σχεδόν τη μισή κρέμα, καλύπτουμε με μία στρώση κουραμπιέδες και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένους κουραμπιέδες.

Πηγή: infokids.gr

Διαβάστε επίσης: Αγιορείτικη συνταγή: Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με μπράντι

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

TOP NEWS