Μοναστηριακή για κάβουρες γιαχνί!

  • Dogma
κάβουρες

Η μοναστηριακή κουζίνα είναι γεμάτη εκπληκτικές συνταγές. Οι αγιορείτες πατέρες χρησιμοποιώντας απλά υλικά δημιουργούν ξεχωριστές γεύσεις, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αξίζει σίγουρα να «τολμήσετε» τους: κάβουρες γιαγνί!

Για να φτιάξουμε κάβουρες γιαχνί θα χρειαστούμε: 2 κάβουρες μεγάλους, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι λάδι, 1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη.

Επί το έργον:

Ρίχνουμε τους κάβουρες σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 40 λεπτά. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το ζουμί, όπου έβρασαν οι καβούρες, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί. Αφήνουμε αυτή τη σάλτσα να πάρει μια βράση.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις βρασμένες καβούρες, αφού πρώτα τους κάνουμε από πάνω μια τομή με κοφτερό μαχαίρι. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις μαγειρεύουμε σκεπασμένες σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και τις κατεβάζουμε.

Πηγή:monastiriaka

Διαβάστε επίσης: Σεκέρ παρέ: Ο γλυκός πειρασμός από την Πόλη που πρέπει να δοκιμάσετε!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.

 

TOP NEWS