«Κιβωτός του Κόσμου»: Σταυρωτές και υπέρμαχοι

  • Δόγμα

Μετά την έρευνα των αρμοδίων αρχών και τα αποτελέσματά της, κατά το «έσονται οι πρώτοι έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι», πού ξέρετε, ενδεχομένως να υπάρξει αλληλοπεριχώρησις μεταξύ σταυρωτών και υποστηρικτών του εν λογω πατρός, κατά την και πάλι σοφή παροιμία «στερνή μου γνώμη να σε είχα πρώτα».

Του Δημητρίου Λυκούδη,

Δ/ντου εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

Παρελαύνουν καθημερινά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, τις έντυπες στήλες, τα δημοσιογραφικά site, ρασόφοροι και μη, έχοντες σχέση με το ζήτημα αλλά και άσχετοι, γνωστοί του π. Αντωνίου και άγνωστοι. Μα, για έναν παράξενο έως τώρα λόγο, όλοι έχουν γνώμη, όλοι έχουν κάτι να προσδώσουν, να προσθέσουν, να πουν! Και, εκ των πραγμάτων, βαθαίνει σε ασχετοσύνη ο κατάλογος των σταυρωτών και υπέρμαχων του προϊσταμένου πατρός Αντωνίου, βαθαίνει σε ασχετοσύνη και ο νους όσων ασχολούνται με τα χαμερπή και όχι με την ουσία, με τα άξια αναφοράς και λόγου.

Ο πατήρ Αντώνιος ηγείται/ηγείτο ενός τεράστιου έργου, φιλανθρωπικού και βαθύτατα ιεραποστολικού. Δε χωρεί αμφιβολία περί αυτού. Και, ασφαλώς, μέσα σε τόσα παιδιά που ευεργετήθηκαν και πέρασαν από την «Κιβωτό του Κόσμου» θα υπάρξουν και δύσκολες, παραβατικές συμπεριφορές και στιγμές που, ενδεχομένως είναι αδύνατον να ερευνηθούν. Καταγγελίες και συκοφαντίες με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, ένα σορό. Η μια αποδομεί ή ενισχύει την αμέσως προηγούμενη. Ως εκ τούτου, θεωρώ αναρμόδιους όλους όσους σχολιάζουν εκείνα που οι εισαγγελικές αρχές ήδη, έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την ορθότητά τους. Ας περιμένουμε, λοιπόν!

Αυτό, όμως, που αποτελεί δεδομένο και αναντίρρητο γεγονός είναι τα υψηλά ποσά των δωρεών και επιχορηγήσεων, τα οποία την τετραετία 2017-2021 ανήλθαν στο ποσό των 28 εκατομ. ευρώ. Μάλιστα δε, η κρατική επιχορήγηση εκυμαίνετο στα 100.000 χιλ. ευρώ. Και αναρωτιέται καθένας: γιατί δεν υπήρχε στοιχειωδώς, τυπικώς, έστω, ένας απλός έλεγχος στο πού φθάνουν και καταλήγουν όλα αυτά τα ποσά; Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για κακοδιαχείριση, επ᾿ ουδενί δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο. Εμμένω όμως στην αναλγησία και αδιαφορία των κρατικών υπευθύνων, που μπορούν να επιχορηγούν οιοδήποτε ίδρυμα ή ΜΚΟ χωρίς έναν στοιχειώδη έλεγχο! Τραγικές τακτικές!

Θέλω ακόμη να προσθέσω πως όσο μακράν νυχτωμένοι είναι όσοι ανερυθρίαστα συκοφαντούν και κακολογούν τον π. Αντώνιο άνευ στοιχείων – εκτός και αν υπάρχουν – άλλο τόσο «πάροικοι» της πραγματικότητας είναι και όσοι σπεύδουν να τον δικαιολογήσουν! Ξέρετε, ο θυμόσοφος λαός λέγει πως «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα». Και, όσο συκοφάντες στέκουν οι κατήγοροι του π. Αντωνίου εκ ευωνύμων, άλλο τόσο συκοφάντες του δικαίου αναδύονται οι υπέρμαχοί του εκ δεξιών!

Επομένως, όσο η Οικονομική Αστυνομία και οι ορκωτοί λογιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022,  να ερευνούν τα επί μέρους οικονομικά στοιχεία της ΜΚΟ, όσο λέγω διαρκούν οι έρευνες για όλα όσα γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου» και τους ανθρώπους της, καλό θα ήταν, συνάμα δε καί φρόνιμο καί συνετό καί πρέπον, να λέμε και να γράφουμε λιγότερα.

Άλλωστε, μετά την έρευνα των αρμοδίων αρχών και τα αποτελέσματά της, κατά το «έσονται οι πρώτοι έσχατοι και οι έσχατοι πρώτοι», πού ξέρετε, ενδεχομένως να υπάρξει αλληλοπεριχώρησις μεταξύ σταυρωτών και υποστηρικτών του εν λογω πατρός, κατά την και πάλι σοφή παροιμία «στερνή μου γνώμη να σε είχα πρώτα».

Τότε να δω ποιος και ποιοι θα πρωτοπρολάβουν να κρυφτούν, ντρεπόμενοι απέναντι σε όσα, μέχρι πρώτινος, έλεγαν!

TOP NEWS