Δέματα αγάπης από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

  • Dogma

250 δέματα αγάπης, με τρόφιμα, για ισάριθμες άπορες οικογένειες και 120 επιταγές σε αντίστοιχες χριστιανικές τρίτεκνες οικογένειες, μοίρασε αυτό το διήμερο, 22 και 23 Δεκεμβρίου ε.ε., εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ς.

Τη Δευτερα 21 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., συνεχίσθηκε εξάλλου η διανομή σχολικών ειδών στους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  Κυπρίνου, Λεπτής, Πύργου, 1ου και 2ου Ορεστιάδος.

24122015_didimot (3)

Στη σχετική Εγκύκλιό του προς τους πιστούς για τον Έρανο της Αγάπης, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων αναφέρει·«…η Εκκλησία με  χίλιους δύο τρόπους προβάλλει στο πρόσωπο του Χριστού και  στα πρόσωπα των αγίων της το ρεαλιστικό όραμα μιας ζωής, η οποία βρίσκει το νόημά της όταν αντικρίζει στα μάτια τον αγαπημένο «πλησίον» και όταν προσφέρει, ἤ καλύτερα προσφέρεται, στόν κατατρεγμένο και αδικημένο κάθε εποχής. Την ὥρα πού η αρπακτικότητα των διαφημιζομένων και ο κυνισμός των κρατούντων θα προσπαθούν να μας πείσουν πώς δεν είμεθα τίποτε άλλο παρά μία τυχαία σύμπτωση κυττάρων, η Εκκλησία καλεί σε μία διαρκώς μεταμορφούμενη κοινωνία, στηριγμένη στην ανεκτίμητη αξία τού ανθρωπίνου προσώπου, πού πλάσθηκε κατ΄ εικόνα και καθ’ ομοίωση με τον Θεό της αγάπης.

Η Εκκλησία θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο με τα Συσσίτιά της, μέ την λειτουργία των ιδρυμάτων της, με τις λοιπές προνοιακές δραστηριότητές της (υποτροφίες, κοινωνικά φαρμακεία, ιατρεία κ.λ.π.) και με  την προσωπική μέριμνα κληρικών και λαϊκών της για την καθημερινή αδικία πού χτυπάει την πόρτα των περιθωριοποιημένων συμπολιτών μας, καθώς και πολλά άλλα, τα περισσότερα αφανή. Η Εκκλησία σ’ αυτή την πρωτοβουλία της δεν επιδιώκει να εντάξει, αλλά να εμπλουτίσει την ζωή μας, να της δώσει βάθος και ποιότητα. Η Εκκλησία εργάζεται για να μεταμορφώσει τον άνθρωπο. Μέσα από αυτόν τον δρόμο αγωνίζεται να χορτάσει την πείνα με ψωμί, αλλά συγχρόνως τή χρησιμοποιεί και  σαν εικόνα για μιαν άλλου είδους πείνα, πείνα για μιά ζωή ποιοτικότερη και πνευματικότερη, ζωή ανθρώπινης επαφής και ανθεκτικών ανθρωπίνων δεσμών».

24122015_didimot (5)

Να θυμησουμε ότι σχολικά είδη μοίρασε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στους μικρούς μαθητές (χριστιανούς και μουσουμάνους) των 5 Δημοτικών Σχολείων της πόλεως του Διδυμοτείχου και πριν αό λίγες ημέρες. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να ευχηθεί τα δέοντα. Τα σχολικά είδη που διενεμήθησαν είναι προσφορά της Μ.Κ.Ο «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

24122015_didimot (4)

TOP NEWS