Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Συμπαραστεκόμαστε ως άνθρωποι σε ανθρώπους»

  • Dogma
ιγνάτιος

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, τους πρόσφυγες στον Αλμυρό.

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της συνένωσης δυνάμεων προκειμένου να βοηθηθούν οι μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή του Αλμυρού, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επισημαίνοντας  «γράφουμε ιστορία με τη στάση ανθρωπιάς απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους».

Μεταφόροντας τις εντυπώσεις του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σημείωσε: «είναι οικογενειάρχες και ήρεμοι άνθρωποι με μικρά παιδιά. Είναι Σύριοι, ως επί το πλείστον, οι μετανάστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεν παρέλειψε να εξάρει τη συνεισφορά όλων των φορέων, θεσμικών και μη, της τοπικής Εκκλησίας αλλά και των δεκάδων εθελοντών που συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης των μεταναστών με ρούχα και τρόφιμα, τονίζοντας ότι «συμπαραστεκόμαστε ως άνθρωποι σε ανθρώπους».

Οπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά, μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, άνθρωποι οι οποίοι έχουν ήδη στήσει μικρές σκηνές για να περάσουν τις ώρες που θα βρίσκονται στην περιοχή μας. Τα πρώτα πούλμαν αναχώρησαν χθες με προορισμό την Ειδομένη, ενώ όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος ευχήθηκε να φτάσουν όλοι στον τελικό τους προορισμό, «συνδράμουμε τουλάχιστον σε επίπεδο τροφίμων, προσφέροντας παράλληλα τα αναγκαία στα μικρά παιδιά». Στο μεταξύ, γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστεί η ιατρική περίθαλψη και όπως τονίζει ο κ. Ιγνάτιος «σημασία έχει ότι είμαστε σε ετοιμότητα. Ο,τι αποφασιστεί είτε για την πόλη είτε για το δημόσιο δρόμο, θα είμαστε κοντά σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει ακόμη και το ελάχιστο σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο κ. Ιγνάτιος έγινε αποδέκτης συγκινητικής υποδοχής από τους μετανάστες, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράσταση φορέων, εθελοντών και εκκλησίας. Ο ίδιος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «με καλωσόρισαν πολύ θετικά, μιλήσαμε μαζί τους, και πιστεύω ότι δημιουργείται ένα κλίμα ανθρώπινης συμπεριφοράς και νιώθουν ότι κάποιοι τους φροντίζουν». Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία θα διακονεί πάντα όσους έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «είναι ανθρώπινες ψυχές, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας». Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως από τον κ. Ιγνάτιο, ο οποίος σημείωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα, προκειμένου να διακονήσουμε σε κλίμα ετοιμότητας αυτούς τους ανθρώπους».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Μαγνησίας

TOP NEWS