Η Σκιάθος γιόρτασε την Παναγία την Εικονίστρια

  • Dogma
σκιάθος

Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό στην κολλυβαδική παράδοση εόρτασε η  πανέμορη Σκιάθος, πολύτιμο μέρος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος την Πολιούχο και Προστάτιδά της Παναγία την Εικονίστρια, το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2016.

Για την εορτή μετέβη στο Νησί, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το πρωί ο π. Ιωάννης λειτούργησε στην ιστορική Ι. Μονή της Ευαγγελιστρίας Σκιάθου και αμέσως μετά μετέβησαν με τον Ηγούμενο π. Ιωσήφ και όλον τον Κλήρο της Νήσου στον Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου εψάλη η Παράκλησις και στη συνέχεια ανεχώρησε η Ιερά Πομπή με την Ι. Εικόνα της Εικονιστρίας Θεομήτορος, για το ομώνυμο Μοναστήρι, μετόχιο τώρα της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας.

imx_6-panigiris-panagias-eikonistrias-skiathou-20-21-11-2016-007 imx_6-panigiris-panagias-eikonistrias-skiathou-20-21-11-2016-006

Στις 8.00 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, ετελέσθη στην Ι. Μονή Παναγίας της Εικονίστριας η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, της Λιτής και της Αρτοκλασίας, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο π. Ιωάννης.

Πριν τα ξημερώματα, στις 2.30 π.μ. της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, ετελέσθη στην Ι. Μονή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής π. Ιωσήφ Κατσούρα, βοηθούμενο από τον διάκονο π. Γεράσιμο, έως τις 6.00 το πρωί.

imx_6-panigiris-panagias-eikonistrias-skiathou-20-21-11-2016-004 imx_6-panigiris-panagias-eikonistrias-skiathou-20-21-11-2016-003

Στον Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, το πρωί της Δευτέρας προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο π. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε μια μεγάλη Λιτανεία με σύσσωμο το λαό της Σκιάθου, η οποία κατέληξε και πάλι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό , όπου εναποτέθηκε το Ι. Εικόνισμα της Παναγίας στο Προσκυνητάριό της, όπου και φυλάσσεται κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ