Εορτασμός Αγίου Αρσενίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

Το εσπέρας της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιωτιδος κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλιώτιδος πραγματοποίησε το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Οσίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το διήμερο αυτό ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα λειψάνου του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, καθότι ο ίδιος μετείχε στην δεύτερη ανακομιδή του λειψάνου του Οσίου.

IMG_7232_Custom IMG_7228_Custom IMG_7282_Custom IMG_7215_Custom θεσσαλιώτιδος

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης και Λάμπρος Στεργίου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ