Η ακολουθία των Α΄Χαιρετισμών στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Χαιρετισμών

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2016, η Α’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας των Α’ Χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε Λιτανευτικός η μεταφορά  του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως μας προς τον Μητροπολιτικό Ναό.

DSC_9875

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τόνισε το πόσο συγκλονιστικό είναι το ότι στεκόμαστε όλοι εμείς στην θέση του Αρχαγγέλου και απευθύνουμε στην Παναγία μας το δικό του χαιρετισμό, ακούγοντας τα λόγια και μετέχοντας στον διάλογο.

DSC_9942

Η Παναγία μας έρχεται και μας φανερώνει αυτό που  εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, γενόμενη η Μητέρα όλων των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν αυτή την καινούργια ζωή.

DSC_9944

Βλαστός Αμάραντος μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς, όταν συνδέσει την ζωή του με την ζωή της Παναγίας μας και την ζωή της Καινής Κτίσεως.

DSC_9949

Ζούμε σε μία εποχή όπου έχει και αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της προβλήματα. Αλλά μόνο όταν λείπει ο Θεός από την ζωή του ανθρώπου τότε αυτή καθίσταται η χειρότερη δυνατή. Δεν έχει σημασία τι επικρατεί γενικός αλλά σημασία έχει τι ζει ο άνθρωπος προσωπικά. Ποιο είναι το βίωμά του και το πιστεύω του.

DSC_9956 DSC_9961

Ο άνθρωπος αν δεν συνδέσει την ζωή του με την ζωή Ιησού Χριστού τότε είναι και παραμένει μόνος του από την γέννηση έως τον θάνατο του. Ο Ιησούς Χριστός, είναι εκείνος που μπορεί να ανατείλει στην ζωή μας ως ο Ήλιος που εκπέμπει το Ανέσπερο Φως και η Παναγία μας είναι η Μητέρα αυτής της ζωής και αυτού του φωτός.

DSC_9969 DSC_9975

TOP NEWS