Δ΄ γενική ιερατική σύναξη στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
ιερατική

Το πρωί της Τρίτης, 17 Δεκεμβρίου ε.έ., συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Δ΄ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, αναφέρθηκε στις αξίες της συγνώμης και τις συγχωρήσεως, τονίζοντας ταυτόχρονα την σημασία της κοινωνίας του καθενός, με τους Αγίους μέσα από την μελέτη των έργων και του βίου τους, και της επικοινωνίας μαζί τους μέσα από την προσευχή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Πίστη μας είναι βίωμα ζωής και Θεία Αποκάλυψη και οι Άγιοι θα πρέπει να αποτελούν τους οδοδείκτες για την πορεία μας.

Αναφερόμενος εν συνεχεία στις επικείμενες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου και στην σημασία της σωστής κατανοήσεως και της βιώσεως των μηνυμάτων των εορτών αυτών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε μέσα από του λόγους του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου ότι «θα πρέπει να μεταδοθεί στον κόσμο το σωστό μήνυμα αυτών των Εορτών, που είναι τα μηνύματα της Αγάπης, της Ειρήνης και της Καταλλαγής, έχοντας συνεχώς και αληθινά μέσα στην καρδιά μας τον Χριστό γεννηθέντα.

Όλοι γιορτάζουν, είτε πιστεύουν είτε όχι, και για όλους ανατέλλει ο ήλιος κάθε ημέρα, το θέμα είναι να ζούμε όπως θέλει και επιθυμεί ο Κύριος», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε προτρέποντας τους Ιερείς να κρατούν κοντά στην Εκκλησία και την λειτουργική της ζωή, τους νέους οι οποίοι και αποτελούν την συνέχεια όλων μας.

Εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται αυτές τις ημέρες που διανύουμε ως Διακονία αγάπης, ενώ καταλήγοντας έδωσε και κατευθυντήριες γραμμές για την σωστότερη οργάνωση του επικειμένου ετήσιου Εράνου της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευχόμενος στο τέλος καταλλήλως προς όλους τους Ιερείς και τις οικογένειες τους.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Διοικητής, Ποιμαντικής και Πνευματικής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες και τις περιοχές της Μητροπόλεως, επικεντρώνοντας τις αναφορές τους στις επικείμενες αλλαγές των εκκλησιαστικών συμβουλίων, διανεμήθηκε έντυπο υλικό καθώς επίσης και βιβλία αγιολογικού περιεχομένου, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις περί των επικείμενων εορτών, όπως της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Μητροπόλεως, των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου και της Πανηγύρεως της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας, στις 08 Ιανουαρίου.

Η Δ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη περάτωσε τις εργασίες της με γεύμα στην Τράπεζα της Μονής, το οποίο παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος προς όλους του Κληρικούς στην μνήμη της αοιδίμου μητρός του.

TOP NEWS